Et nordsjællandsk feriehelvede

Et nordsjællandsk feriehelvede

Ugebladet for Møn d. 16. September 2020
af Bent Jørgensen

Ja, det kunne vi opleve en forsmag på i sommerens bilkaos i Stege, så en del valgte at køre til Vordingborg, hvor vi kunne handle i fred og ro. Men det var jo kun en forsmag på hvad der venter os hver sommer, hvis politikernes højtflyvende planer om en 500 huse stor feriehus ghetto ved Hjelm bliver til virkelighed.

I den anledning kan det anbefales, at læse 2 glimrende indlæg, i »Ugebladet for Møn«, d.2. september, næstsidste side, nemlig: »Vordingborg Kommune i gang med at sælge Møn« samt »Ny pengemaskine«, en side der bør hænges op på dit køleskab som en vigtig husker!

Egentlig skulle man tro, at politikerne fra Møn, ville have så stort kendskab til øen, at planer der kan ødelægge den ville blive afvist ved fordøren. I stedet tonser borgmester Mikael Smed og udvalgsformand Michael Larsen derudaf, i deres slet skjulte glæde over ferie ghetto projektet, sidstnævnte med udtalelser der kan læses i dagbladet Sjællandske d. 5.september, nemlig: ’Han lægger ikke skjul på, at feriehus projektet er vand på kommunens mølle–derfor mener han også, det er naturligt nok, at man fra kommunens side, umiddelbart er indstillet at imødekomme de 500 boliger’, såvidt udvalgsformand Michael Larsen. Og borgmester Mikael Smed halser bagefter i Ugebladet for Møn, d. 9. september, hvor han bl.a. udtaler: ’Det er et rigtigt spændende projekt, som også vil medføre en del arbejdspladser-’. Så det ligger klart, at det ikke bliver fra de to politikere, der vil blive lagt hindringer i vejen, tværtimod!

I samme blad gør Mikael Smed endnu en gang opmærksom på, at vores kommunes kystlinje er på 385 kilometer, så med så meget kyst ville det da være oplagt at lægge nogle meget, mindre feriebyer langs med den, gerne i oplandet til Vordingborg, som så kunne nyde gavn af dem.